morten skancke logo

Stolte håndverkere viser vei

hamar jernbanerestaurant

Hamar jernbanerestaurant

Morten Skancke har pusset opp interiøret i Hamar jernbanerestaurant. Gulvet er av moderne LVT, og mønsterlagt for å matche orginalen.
Facebook
LinkedIn

Artikkel delvis gjengitt med tillatelse fra Fargemagasinet og IFI.no

Reversibel tilbakeføring av fredet restaurant

Ved hjelp av sivilarkitekt Frank W. Heiertz fra Plan1 AS er bygget tilbakeført til 1922. Morten Skancke har levert gulvet i  den ærverdige restauranten.  

Hamar jernbanestasjon er et stort og staselig bygg, oppført i 1897 etter tegninger av NSBs daværende faste arkitekt Paul Due. Stasjonsbygningen og jernbanerestauranten vegg-i-vegg regnes som Dues viktigste arbeider og er oppført i en rikt utsmykket stil med elementer i flere stilretninger. Vinduene, dørene og interiøret i restaurantsalen i jernbanerestauranten er fredet etter kultuturminneloven.

Etterforskning

Tidligere farge- og bygningsteknisk undersøkelse tyder på at gulvet opprinnelig var belagt med okerfargede steinfliser. Ved ombyggingen i 1920 ble flisene påført et lag tjære og deretter et linoleumbelegg. Nå valgte arkitekten å bruke LVT-fliser fra Forbo Flooring.

– For å finne ut hvordan gulvet kan ha sett ut, studerte vi gamle fotografier og sammenlignet med gulvet i stasjonsbygningen. Vi har nå laget et gulv av moderne materialer, men med mønster som minner om noe som kan ha vært lagt her før, sier Heiertz.

Gulvleggerteamet hos Skancke AS har lagt vinylflisene i et i diagonalt rutemønster i to farger. Gulvleggingen er utført med perfekt tilpasning til døråpninger og nisjer i restaurantsalen.

Artikkelen kan leses i sin helhet hos Fargemagasinet

Flere fagartikler

Håndverksgruppen AS er Norges ledende landsdekkende konsern innen overflater. Vi leverer håndverkertjenester primært til det profesjonelle markedet, blant annet entreprenører, eiendomsselskaper, butikker, hoteller, forsikringselskaper og offentlige myndigheter.

  • Tradisjonelt malerarbeid og tapetsering
  • Antikvarisk restaurering
  • Mur- og flisarbeider
  • Gulvlegging
  • Høytrykksvasking
  • Fasaderehabilitering
  • Garasje- og parkeringsoppmerking
  • Passiv brannvernbeskyttelse
  • Fugefrie/industribelegg
håndverksgruppen logo liggende

Denne siden benytter seg av informasjonskapsler for å anonymt analysere trafikken din på siden. Du godkjenner denne bruken ved å lukke dialogboksen eller fortsette å bruke siden.